maandag 28 augustus 2017

De lattenbodem

In de camper gebruiken we een kleine lattenbodem om van de beide zitbanken een bed te maken. Door wat aanpassingen zijn sommige van de 13 latten net te lang om soepel geplaatst of verwijderd te worden. Ik heb tijdens de inrichting van de bus, de latten op maat gezaagd (zo'n 35 cm lang) en ze met een lint aan weerskanten met elkaar verbonden. Dat lintje is hier en daar gaan loslaten. Het oude, oorspronkelijke was nogal dun. De nieten werden zodoende snel door het lintje getrokken. Tijd om de boel weer eens in orde te maken.
Van een paar spanbanden heb ik nieuwe linten gemaakt. Van overtollige kunststof schroefdopjes (bedoeld om koppen van schroeven af te dekken) heb ik ringen gemaakt. Ik heb die ringen tijdens het vastzetten gebruikt, door de spijkers daar doorheen te slaan. De klemmende, net te lange latten heb ik gemerkt met een rood stift. Daarvan heb ik met een decoupeerzaag een randje afgezaagd. De lattenbodem is weer gemakkelijk te plaatsen en de latten zijn weer stevig met elkaar verbonden. Natuurlijk niet zo stevig als het duo dat er geregeld bovenop ligt. Haha! De lattenbodem ligt opgerold met een spanbandje erom weer opgeborgen in de bak. Klaar.
De andere vuilwatertank bevalt prima. Die hebben we afgelopen weekend ook uitgeprobeerd. Het volume (12 liter) sluit mooi aan bij de tankinhoud van het drinkwater (20 liter). Het meeste water wordt gebruikt voor koffie, thee en voor Fenna'drinkbak. We hebben dus niet zoveel afvalwater.