woensdag 23 augustus 2017

Een dubbele bodem

De conceptoplossing voor de luifelstokken en de parasols, een pvc-pijp onder de wagen, heb ik opzij geschoven. Een pijp met de juiste diameter zou strak tegen de bodemplaat toch wat uitsteken. Ik overwoog toen twee pijpen met een kleinere diameter te gebruiken, maar met die oplossing was ik ook niet content. Vervolgens heb ik gedacht aan een rechthoekige kabelgoot, maar ook dat idee ging de prullenbak in. Wat nu?
Twee weten meer dan één. Sonja opperde om in de bagagebakken, onder de zitbanken, een dubbele bodem te maken. De hoogte hoeft slechts die van de dikste parasol en/of luifelstok te zijn. Ik zou de dunnere stokken bij elkaar kunnen doen in de ene bak en de dikkere parasols met iets meer ruimte in de andere. Op die manier blijft alles opgeborgen, maar elk op een aparte plaats. Zo kunnen de punten van de stokken en parasols geen luifel of tentdoek of andere bagage doorboren.
Voor de realisatie heb ik naast wat hout (plaatjes en latten) en schroeven ook meer ruimte aan de achterzijde van de bakken nodig. Ik zal ook de onderste rand, het drempeltje, moeten verwijderen. Dit idee laat ik ook even bezinken.
Als het overeind blijft, ga ik er morgen mee aan de slag.