donderdag 10 augustus 2017

Net als Junior

Gisteren kwam een gezin voorbij met een hond. Het liep langs ons tuintje. Op voorhand gaf ik Fenna het commando dat ze op haar plaats moest blijven : "Blijf!".
Hun hond, een pitbull, leek sprekend op Junior van Cesar Milan. Een prachtig beest! Ook wat zijn gedrag betrof. Lekker rustig en ontspannen. Ik groette de man die met de hond liep en complimenteerde hem vanwege de uitstraling van de hond. Hij was niet alleen rustig en ontspannen, maar ook mooi slank. Meneer vertelde dat de hond vegetarisch is. "Geen vlees, want dat roept bij dit ras een bepaald gedrag op", zo stelde hij. Afgelopen vakantieperiode sprak ik iemand met zo'n hond, die juist enkel vlees aan dat beest gaf. In tegenstelling tot mijn gesprekspartner, had die meneer veel tatoeages en piercings en zijn hond droeg een quasi stoere halsband met verchroomde metalen punten. Die man sprak ook tamelijk stoere taal en probeerde indruk op mij te maken. Maar dat zegt volgens veel niet-kenners helemaal niets.
Maar de meneer van de Junior look-a-like zag er heel anders uit en kwam erg ontspannen over. Terwijl wij in gesprek waren viel mij op, dat ook Fenna vanaf haar plaats zich rustig hield. Gedrag werkt aanstekelijk. Ook bij honden.