woensdag 9 augustus 2017

Blank

Gisteren stond het hier op het pleintje blank. Het regenwater kolkte de afvoerputten in, maar hier en daar bleef een flinke vijver staan. Het stond dus blank. Over blank gesproken, ik las ergens dat een zwarte meneer van mening is, dat blanke mensen extra belasting moeten betalen. Ik heb de rest niet gelezen, want zo'n flutbericht lees ik niet. Maar de kop (niet van die meneer, maar van het bericht) zette mij wel aan het denken. O ja? Ja.
Volgens mij is het andersom. Als je het mij vraagt gaat het hier er steeds meer op lijken, dat bruine, zwarte of donkere mensen (kleurbeschrijving naar uw keus) meer belasting moeten gaan betalen. Want wie betalen moet, wordt geacht dat geld eerst te verdienen. Dus zouden al die mensen aan het werk moeten! Haha! Ik blij, want ik ben lekker met pensioen.
Tja, waar zo'n uitspraak al niet toe kan leiden. Overigens, ook onder bruine, zwarte en/of donkere mensen en hun medestanders zijn er die discrimineren en racistisch zijn. Luister maar goed naar Sylvana c.s. Polariseren is nogal gemakkelijk. Mensen bijeen brengen niet. Zelfs niet als er iets gratis te halen valt, zoals verdraagzaamheid. Gisteren stond ons pleintje dus blank. Gek, want we betalen toch belasting? Of komt men tekort omdat al die bruine.....? Ik begrijp er niets van. Volgens Ruud Lubbers moeten we nog veel meer quasi vluchtelingen binnenhalen. Tja, met Ruud Lubbers blijft het billen knijpen.