donderdag 3 augustus 2017

Huh? Pardon?

Vanmorgen stond ik me in het sanitairgebouw te scheren. Even later kwam een vrouw binnenlopen, die de afwas ging doen. Weer wat later kwam nog een vrouw de ruimte binnen. Niet om zich net als ik te scheren, maar ook om de afwas te doen. Voordat ze ook maar iets had gedaan, sprak ze de andere vrouw aan : "Ik vind het erg vervelend om tegen jullie tafel aan te kijken." Ik sneed me bijna in mijn wang en zag via de spiegel haar overbuurvrouw hoogst verbaasd kijken. "Hoe bedoelt u?", vroeg de laatste. "Als ik voor mijn caravan zit, onder de luifel, dan kijk ik recht jullie voortent in zo op jullie tafel. Dat vind ik erg storend."legde mevrouw uit. Haar overbuurvrouw bleef rustig, net als de klaagster.
"Ach, het is maar voor een paar dagen. Zondag gaan we weer weg. We gaan hier een huwelijksfeest bijwonen van mijn broer", verzachte de overbuurvrouw. Maar de ander bleef doorzagen over de tafel, de stoeltjes, de mensen die daar zaten te eten en te drinken en meer van dat soort gewone campingzaken.
Omdat ik klaar was, verliet ik toen de ruimte. Al wandelend naar onze bus, keek ik nog even naar de situatie ter plekke. Tja, het is nu eenmaal een camping waar de plekken tegenover elkaar staan. Maar om te zeggen storend, nee.
Wat misschien wel storend is, is de volle, doorzichtige vuilniszak voor de caravan van de klagende vrouw. Die ligt er al een paar dagen. Het grote stuk karton op de grond voor de deur als een soort van mat, is ook niet bepaald leuk om te zien. Net zoals de rommelige toestand onder haar luifel. Het geheel komt wat verpauperd over. Maar daar ging het niet over.
Als je zo graag vrij wilt staan, kan je ook een plek uitzoeken, waar niemand tegenover je komt te staan. Die plekken zijn er genoeg hier.