zondag 6 augustus 2017

Een gezellige boel



Vandaag, zaterdag, hebben we weer kunnen fietsen. We hebben wel even gewacht totdat het weer een stuk zonniger werd. Vandaar dat we pas rond het middaguur op de fiets stapten. We zijn via een knooppuntenrouten richting Emmen gereden. De route op zich was erg mooi en leidde ons door het voor ons nog onbekende Drentse landschap. Zo'n 3 km voor Emmen besloten we het stuur om te gooien. De blauwe lucht met schapenwolken maakte plaats voor een donkere, bijna zwarte, onheilspellende deken. We voelden wat nattigheid en besloten via een andere route weer terug te rijden. Mijn fiets reed trouwens fantastisch! Tegen 4 uur kwamen we op de camping aan, waar we aan de thee gingen.
We zijn op ons veldje geleidelijk omringd door mensen uit Schagen. Ze komen hier een huwelijksfeest vieren. Het zijn allemaal familieleden van de eigenaar van de camping. Het is hier een gezellige boel, vooral omdat ze allemaal sympathiek zijn. Ze maken gemakkelijk contact en we kunnen met hen gezellig babbelen.
Laat nou een van hen ook bij de Marine gewerkt hebben en dan nota bene bij de Onderzeedienst. Zo zie je maar weer, altijd stof om te praten. Omdat het nog steeds zonnig was, hebben we besloten de bustent maar alvast in te pakken. Droog is droog, nietwaar?  We kunnen nog altijd de luifel opzetten, als we dat zouden willen.
Vanmorgen, na het ontbijt, zijn we de camper weer reisklaar gaan maken. We namen afscheid van de feestneuzen, die tijdens ons ontbijt de boel al versierd hadden voor de jubilarissen. Die waren sinds zaterdag weggeweest en waren zichtbaar verrast met de aangebrachte versiering. Na onze felicitaties te hebben overgebracht, zijn we ingestapt en weer richting huis gereden. De zon scheen volop.