maandag 7 augustus 2017

Liever niets doen

Als Fenna en ik aan de wandel zijn, passeer ik geregeld tuinen, die eruit zien als .. tja als wat? Een vuilstortplaats? Een jungle? Of gedumpt afval in een jungle? Sommige woningen zien er zodoende verpauperd uit. Jammer dat de woningbouw en/of de gemeente daar weinig tot niets aan doen. Wat kost nou een briefje met een dringend verzoek tot opruimen. Met als stok achter de tuindeur laten opruimen en betalen. Een andere oplossing is vrijwilligers. Helaas staat niet iedereen daarvoor open.
Ik heb een keer een opmerking gemaakt over een tuin, waar een bom ontploft leek te zijn. Die lag vol met rotzooi. Van meubels tot papier, matrassen en pannen toe. Ik kreeg toen als reactie uit het betreffend gemeentehuis : "Sorry meneer, het betreft een koopwoning. Daar kunnen wij niets tegen doen." Wel wat slapjes hoor, maar wel erg gemakkelijk. Ik bedoel, ga je kozijnen van je koopwoning eens oranje of roze schilderen. Dan staat de gemeente opeens wel voor je deur.
Volgens de reglementen van de verhuurder, moeten de huurders zuinig zijn op de woning en de tuin. Maar van handhaving is geen sprake gezien de verpaupering. Erg jammer, want niet alleen de directe omgeving heeft er last van, ook anderen. Zo'n vervuilde omgeving geeft veel mensen namelijk een onveilig gevoel. Alsof je in een buurt met aso's terecht bent gekomen.
Ik let altijd op de uitstraling van een straat voordat ik besluit de wagen daar te parkeren. Maar ja, wie ben ik?