maandag 21 augustus 2017

Leve het lawaai!

Hier in de buurt rijdt een jongetje op een fiets rond. Hij heeft op die fiets een namaakuitlaat. Dat ding maakt een geluid alsof er een motortje draait. Leuk om te horen en te zien. Dat moderne ding doet me herinneren aan mijn versie als kind. Die bestond uit een wasknijper en een stukje karton. Het spul zat op de vork van het spatbord aan het voorwiel geklemd. Het stukje karton raakte de spaken en die zorgden dan voor een ratelend geluid.
Vanmiddag was iemand met een motorfiets bezig. Telkens klonk een enorme herrie uit een uitlaat die niet bepaald van een decibel killer was voorzien. Er werd en ook rondjes gereden, terwijl het gas (met ingetrokken koppelingshendel) met de nodige regelmaat flink opengedraaid werd. Ook voor de woning ging het gassen door. Niet met de bedoeling iets af te stellen of te controleren, maar blijkbaar vanwege het geluid. Kortom, herrie in de buurt. Ach, so what?
Welnu, hier in dezelfde buurt zijn afgelopen week twee baby's geboren, een jongen en een meisje. Beide woningen zijn voorzien van uitbundige slingers en een grote ooievaar. Maar dat zal de motorrijder blijkbaar nog niet opgevallen zijn, toen hij daar voorbij reed.