vrijdag 11 augustus 2017

Terug naar AF

Gistermiddag ben ik naar de Fiat dealer gereden. Ik had gehoopt 's morgens gebeld te worden i.v.m. de ontvangst van de nieuwe motorkapvergrendeling, die ik besteld heb. Maar het bleef stil. Na de lunch ben ik naar de loods gereden. Omdat ik toch in de buurt van de dealer zou komen, besloot ik een gokje te wagen. Wat bleek? De vergrendeling was die ochtend al binnengekomen, maar de receptionist kon het telefoonnummer dat ik had opgegeven niet meer terugvinden..... Ik zei maar zo : ik zei maar niets.  Hoe dan ook, ik was blij dat ik de oude kon vervangen.
In de loods ben ik aan de slag gegaan. De oude vergrendeling vervangen door de nieuwe was zo gebeurd. Ik hoopte het probleem van de solenoid (elektromagneet om de motorkap elektrisch te ontgrendelen) op te lossen door de wet over kracht, arm en moment toe te passen. Met een stevige strip heb ik het trekarmpje verlengd. Ik kon de kap toen met één vinger openen; dankzij de langere arm. Maar die oplossing leverde een ander probleem op : de afstand waarover de kabel getrokken moet worden om de kap te ontgrendelen, was ook langer geworden! Helaas trok de solenoid slechts 3 cm en geen 8 cm.
Ik heb de solenoid en de bedrading maar verwijderd. Ik heb de originele kabel gemonteerd en het verlengstuk op de nieuwe grendel laten zitten. De kap ontgrendelt erg soepel. De langere arm kan ik nu gebruiken voor ontgrendeling indien de kabel het weer zou begeven.
En de solenoid? Misschien zet ik hem op het portier aan de passagierskant. Dan kan ik hem vanuit mijn stoel met een druk op de knop ontgrendelen als er aan die kant iemand wil instappen. Nu moet ik uit mijn stoel komen om bij die deurknop te kunnen komen. Dat krijg je met die brede wagens.