zaterdag 12 augustus 2017

Vakantie in de regen

...moe...
Helaas regent het vandaag. Jammer voor de Meerpaaldagen. Voor veel mensen eindigt de vakantie deze week. In mineur vanwege de regen? Wie zal het zeggen.
Ooit heb ik een keer een, tja wat zal ik zeggen, rot- passende opmerking gemaakt tegen een van de naargeestige leidinggevenden die ik gehad heb. Meneer kwam terug na drie weken doorgebracht te hebben in Schotland. Toen hij die maandagochtend op de afdeling kwam (zoals hem gebruikelijk zonder te groeten), beklaagde hij zich over zijn vakantie. Hans had drie weken in de regen doorgebracht. Hij had medelijden met zichzelf. Ik keek vanuit mijn stoel omhoog en zei droogjes : "Ja Hans, vakantie moet je nu eenmaal verdienen hè." Vond meneer niet leuk. Toen ie weer verdwenen was, begonnen mijn medewerkers pas te lachen. Een beetje laat.
Met vakantie is het net als met werken gesteld : je mag er zelf invulling aan geven. Ben je optimistisch, dan wordt het toch leuk.
...het voordeel van regen...
Laat was ook Fenna vanmorgen. De Friezin is na een dagje met Emma doodop. Ze lag voor half dood in haar mand uit te slapen. Normaal komt ze direct overeind om mij met een kwispelende staart te begroeten. Maar vanmorgen dus niet. Zelfs toen ik haar bak met de bekende bruine boterham met leverpastei weer op haar plek zetten, verroerde ze geen vin poot. Terwijl ik van mijn ontbijtje genoot en even het laatste nieuws las, kwam madame tergend langzaam overeind. Ze sjokte naar haar bak en maakte die leeg. Toen ze klaar was, was ik er als de kippen bij om haar richting de voordeur te dirigeren, anders was ze weer in haar mand gekropen. Het miezerde buiten.
Een uur later regende het flink. Kippen, Fenna, dat anti-luizenmiddel wordt ook voor Fenna gebruikt. In de vorm van druppels in haar nek. Dat is niet meer nodig. Ik geef haar gewoon eieren.