woensdag 9 augustus 2017

Een dubbele servicebeurt


Gisteren zijn we samen op onze gemotoriseerde tweewielers naar de winkel gereden. Het was nog droog buiten. Beide fietsen waren namelijk aan hun eerste service beurt toe. Die moest na 500 km gedaan worden, volgens de verkoper. Vreemd genoeg stelt de officiële fabrieksdocumentatie dat de beurt pas na 1.000 km moet plaatsvinden. Echter, de winkelier heeft op de bon staan, dat de beide voertuigen drie jaar garantie hebben, mits aan de onderhoudsvoorwaarden wordt / is voldaan. Tja, is dit geldklopperij of koppelverkoop of....? Volgens meneer was mijn fabrieksdocumentatie verouderd. Knap voor een pas uitgebrachte bromfiets. Trouwens, ik zag dat de Hanway bijna 300 euro duurder is geworden! Ik kocht hem in december 2016 voor 1.200 euro, maar nu kost ie 1.500 euro! Leuk dat de Hanway niet afschrijft, maar in waarde stijgt.
Ik heb meneer maar even nadrukkelijk verzocht niet aan de afstelling van beide carburateurs te komen. Ze starten prima en draaien nu mooi stationair en dat willen we graag zo houden.
Voor de terugreis kregen we een andere snorscooter mee. Samen op zo'n ding is ook wel weer eens leuk. Toen ik op het dashboard keek, zag ik dat het benzinetankje bijna leeg was! Slordig hoor. Ik zei tegen mijn passagier : "Als we stranden, bellen we meneer op. Dan mag ie ons komen ophalen en thuisbrengen."
We kwamen toch zonder brandstofgebrek weer thuis. 's Middags, toen we de beide tweewielers weer gingen ophalen, regende het. Dus het regenpak aangetrokken; jasje en broek. Dat is lang geleden! We kwamen dankzij de kleding vrij droogjes de winkel binnen. Er waren geen bijzonderheden te melden en dus reden we, dit keer gescheiden, huiswaarts. We waren net binnen toen een enorme regenbui losbarstte.
Later zag ik dat de beide spatlappen hun werk goed doen. Zowel de achterbrug als het blokje waren ondanks de natte wegen nog vrij schoon. Toch maar weer even een wasbeurtje gegeven.