vrijdag 18 augustus 2017

Barcelona

Ik mag dan een bloedhekel hebben aan de stierenmishandelingen in Spanje, maar zo'n aanslag wens ik geen enkel land toe. Wat een ellende! Het wachten is op een soortgelijke aanslag hier in ons land. Dat het gaat gebeuren is zeker. Maar wanneer?
Het is een complexe situatie geworden, de relatie tussen de Arabische en westerse wereld. Het begon, wat mij betreft, met de vestiging van de staat Israël. Foute boel. Een enorme blunder, die bijna 70 jaar later aantoont dat die twee culturen niet bij elkaar passen. Maar men heeft daar niets van geleerd.
Er was een tijd, dat ons leger ons land beschermde. Een tijd waarin aan de grenzen gecontroleerd werd. Tegenwoordig stuurt men ons halfbakken leger naar het buitenland, om daar te vechten en zelfs te sneuvelen voor het fenomeen vrijheid of democratie. Tot nu toe zonder enig vooraf beoogd resultaat, maar wel met veel meer slachtoffers. Zowel daar als hier in het westen.  Een gevolg is ook dat de islamitische vijand naar hier komt, om hier hun gram te halen. Het wordt hen gemakkelijk gemaakt, want wij halen graag 'vluchtelingen' binnen. De rode loper ligt klaar. De Somalische piraten die van zee gejaagd zijn, komen nu als vluchtelingen om alsnog hun buit binnen te halen. De islamitische terreur wordt door NGO's met scheepsladingen tegelijk Europa binnen geloodst. Onder grote euforie van regeringen en kortzichtige aanhangers :  "Hoera, we krijgen weer vluchtelingen!" Zonder het besef dat men die volksverhuizing zelf gecreëerd heeft.
Vervolgens gaat men het aldus geïmporteerde symptoom, dat terreur heet, bestrijden. De domheid ten top. Het bewust in gevaar brengen van landgenoten vanwege het blindstaren op quasi zielige doch sluwe mensen. Vergelijk het met een pedofiel in huis halen vanuit de gedachte : die vent moet toch ook een bed hebben. Dat ie aan je kinderen zit, jammer dan.
Wanneer verstandige mensen zeggen dat de grenzen dicht moeten of dat ook werkelijk doen, dan staat alles wat links en/of EU is op de achterste poten. Dan is het voor hen weer tijd om die mensen met gezond verstand te demoniseren. En zeg nou niet dat al die terreur niets te maken heeft met de islam. Wie dat denkt, gelooft nog in Sinterklaas. Tja, het is een gekke, vooral naïeve wereld geworden.