vrijdag 11 juli 2014

Plein problematiek

4 mei op het Redeplein
Niet alleen in Lelystad, ook in Dronten gaat men een plein dat in het centrum van het dorp ligt aanpakken. Het Redeplein moet gezelliger worden, meer uitstraling krijgen, is het betoog. Er zijn al ideeƫn geopperd. Het valt mij op dat bepaalde voorstellen geen rekening houden met reeds bestaande zaken.
Wie iets wil veranderen, zal daarbij niet de leuke, positieve zaken willen laten verdwijnen. Die moeten behouden worden, lijkt mij. Samen met het oplossen van de negatieve punten, moeten ze een verbeterd geheel gaan vormen.
In Dronten wil men op het Redeplein veranderingen aanbrengen, die het houden van andere, al jaren bestaande, activiteiten lastig of zelfs onmogelijk maakt. Lijkt mij niet erg slim. Tenzij men kiest voor flexibele oplossingen, zoals een afdekbaar / beloopbaar fontein en een muziektent op wieltjes.
Aan het Redeplein bevindt zich ook De Meerpaal. Dat gebouw kan ik ook omschrijven als een 'muziektent'. Het beschikt over een enorme grote ruimte aan de voorzijde. Deze foyer ken ik alleen als leeg en verlaten. Zelfs bij bepaalde grote evenementen op het plein. Die ruimte zou men ook in de oplossing moeten betrekken. En natuurlijk niet te vergeten de activiteiten van het CKV, dat in die grote 'muziektent' huist. Zo goed als gratis muziek, kunst enz.! Rond het plein bevindt zich veel horeca, maar alle net iets te ver van het plein.
Bij veranderingen zou men eerst moeten kijken naar de huidige situatie en die samen met het lijstje van wensen en eisen moeten veranderen in de nieuwe, gewenste situatie.