zondag 6 juli 2014

Nieuwe fietsband Action

Nee, ik ben niet tevreden over de goedkope buitenband, die ik bij de Action heb gekocht. De anti lek band kostte net geen 7 euro.
Tijdens de montage viel me op, dat de band niet egaal om de velg viel. Erger, het leek of er een slag in het wiel zat. Maar de velg was in orde, de band niet. Ik heb de velg en band ingesmeerd met bandenvet. De slag was weliswaar kleiner, maar nog duidelijk voelbaar onder het rijden. Op oneffen ondergrond geeft het een gevoel alsof het wiel wegglijdt.
In de werkplaats van het fietsenbedrijf waar ik werkte, kwam het ook soms voor. Vaak lukte het om zo'n onwillige band toch nog goed rond te laten lopen. Het kan zijn dat de band tijdens de opslag ervan wat vervormd is. Ook de tweede band vertoonde kuren. Maar die heb ik opgelost door bandenvet te gebruiken en de band tijdens het oppompen in goede positie op de velg te houden. Ik heb nog twee van die banden. Hopelijk geven die minder problemen. Voor de elektrische fiets heb ik voor alle zekerheid toch maar een andere set anti-lek banden gekocht en gemonteerd. Die banden zijn gewoon prima. De Action banden kan ik altijd nog gebruiken voor de stationsfiets. Met een kater of slaperige kop merk je dat toch niet.