vrijdag 25 juli 2014

Een hekel aan groeten?

Het is mij bekend, dat bepaalde vakantiegangers een bloedhekel hebben aan groeten. Dus wordt er niet gegroet. Zelfs niet als je met z'n tweetjes in het afwashok staat. Voor mij een reden temeer om juist dan "Ook goede morgen" te zeggen. Er is nog altijd iets als fatsoen. In het ANWB blad heb ik daar al eerder eens een ingezonden stukje over zien staan. Die meneer reageerde nogal heftig op het over en weer groeten van elkaar op de campings. Meneer kwam daar namelijk voor zijn rust, zo betoogde hij
Het stukje kwam mij nogal chagrijnig over. Alsof ie direct na een slechte nachtrust (een nachtmerrie over groetende vakantiegangers?) aan het mailen is geslagen. Hij kreeg wel veel verontwaardigde reacties.
Maar goed, hier op de minicamping zit ook een aantal niet-groeters. Dus geen 'goede morgen' of zo. Mocht je het per ongeluk wel doen, dan kijken ze je aan alsof je hen net iets ergs toegewenst hebt. Het zijn types die als ze alleen in de Sahara zouden lopen en daar iemand tegenkomen, zelfs niet groeten. Ik ga er vanuit dat ze de passant ook niet om drinken zullen vragen; al zouden ze bijna omkomen van de dorst.