woensdag 23 juli 2014

Nieuwe buren -2-

Het Indootje is vertrokken toen wij in Alphen feestvierden. Ik heb nog even onder de caravan en in de disselbak gekeken, maar ze heeft niets voor mij achtergelaten. Ze had een Hollandse man, dus..... Vanmiddag zijn ook onze Hollands-Zweedse overburen huiswaarts gegaan. Max nam nog afscheid van Fenna, maar ze wilde niets van de oude boxer weten. De Friezin had niet eens het fatsoen om even gedag te zeggen. Een hiaat in haar anders zo degelijke herprogrammering.
Vanavond hebben we nieuwe buren bekommen. Ja, het zijn Duitsers. Een man en twee personen van andere kunnen. Ze hebben net een grote caravan neergezet. Ze zetten ook een koepeltentje op. Dat ging niet zo goed, want de boel werd zo gründlich gespannen, dat een bevestigingspunt afbrak. Dus moesten de beide vrouwen de tent naaien. Ik weet nog niet wie waar gaat slapen. De man in de caravan en twee vrouwen in de tent? Of man en vrouw in de caravan en een vrouw in de tent. Of de man alleen in de tent. Of samen met z’n vrouw. Of met zijn concubine. Of alle drie in de caravan en het bier en de braadworsten (mit curry) in de tent. Of andersom. Ik weet het niet. Maar ik zal de boel voor jullie in de gaten houden.
O ja, ik sprak hen in het Duits aan, maar toen kreeg ik in mijn eigen taal een antwoord van de niet blonde vrouw.  De andere twee spreken en verstaan alleen Duits. Ik had al zo’n vermoeden, want normaal zetten Duitsers eerst hun bbq buiten en richten ze de satellietschotel. Deze ‘andere’ Duitsers dus niet. Vlak voor het eindigen van dit berichtje, is een van de vrouwen gevallen. Het is de blonde (verder geen commentaar). Ze heeft waarschijnlijk haar pols gebroken en wordt naar het ziekenhuis gebracht door de andere vrouw. Meneer blijft bij de caravan. Is ie even van die twee af.