zaterdag 19 juli 2014

De Nieuwe Man?

Het kan zijn dat ik door de hitte bevangen ben, want ik heb zowaar een Libelle gelezen. Aan de andere kant : ik doe wel meer gekke dingen tijdens vakanties. Het is een modern vrouwenblad waar op de redactie ook het Engels is ontdekt. Niet leuk voor bepaalde oma's en Spinazie-academici. Vroeger las mijn moeder dat blad ook. Ik herinner me alleen een nummer met die knappe (vond ik toen als jochie) tv presentatrice Elles Berger in blauwe trui op de omslag. Of was dat de AVRO bode? Ik weet het niet meer.
Het is wel een typisch vrouwengebeuren in dat blad, met zaken waarvan ik als mannelijke lezer al snel van de ene in de andere verbazing viel. Zo las ik in een bijlage over de Nieuwe Man. Ja, ja, de Nieuwe Man. Een aantal kanten van de NM zijn wat mij betreft niet nieuw. Ze hebben betrekking op de zorg voor de kids en het huishouden uitgevoerd door de NM. Maar waarschijnlijk is het voor de redactrices van Libelle wel nieuw.
De vrouwen vinden het leuk als de man modern gekleed gaat. Ik ook wel, maar men vond het nodig om HIJ te veranderen in WE.  Daarmee verdween mijn eigen winkel. De moderne vrouw vindt het leuk dat de man zijn uiterlijk verzorgt. Ik steek als vent 's morgens mijn kop onder de koude kraan (als ik geen zin heb om te douchen). De moderne man wast zich niet meer. Hij gebruikt een crème, een ochtendcrème, die doet voorkomen alsof ie zich gewassen en geschoren heeft. En een snelle facelift heeft ondergaan, want zo'n crème schijnt ook rimpels tijdelijk weg te werken. Zo doet de NM het volgens Libelle. Volgens mij is die NM een watje. Zo'n zijig figuur, dat tegen alle verwachtingen toch met een vrouw door het leven gaat. Ze zal wel een Kenau zijn die haar ventje graag opmaakt, vertroetelt, met haar popjes leert omgaan en naar haar hand zet. En de NM moet natuurlijk ook nog haar verwennen. Nou, maak je borst maar nat Nieuwe Man. Steek je kop eens niet in het zand, maar onder een koude kraan. Of beter : neem een andere crème en geef haar drie keer per week flink van Jetje. De Russen roeren zich en we hebben misschien echte kerels nodig.