donderdag 10 juli 2014

Dierenarts in de fout

De kleine boomer Joy was al op leeftijd en kreeg last van een gezwel achter haar linker oog. Ze stond onder medisch toezicht en kreeg medicatie. Toch ging ze hard achteruit. De fut was eruit en ze at en dronk nauwelijks. In overleg met een goede huisvriend besloot haar baasje Joy te laten inslapen.
Na een waardig afscheid kreeg ze een spuitje. Haar verdrietige baasje werd direct daarna gevraagd of hij zijn hondje wilde laten cremeren. De op dat moment zwaar emotionele man ging akkoord. Hij betaalde de rekening voor vertrek : ruim 70 euro. Meneer dacht daarmee klaar te zijn. Maar een paar dagen later kreeg hij nog een rekening. Van de crematie : 151 euro! Daar had het baasje helemaal niet op gerekend.
Joy was voor haar crematie van Flevoland naar Zuid Holland vervoerd. Vreemd, want vlakbij, in Swifterbant, is ook een huisdierencrematorium. Baasje had zijn hondje zelf daar naartoe kunnen brengen. Desnoods op de fiets!
Ik vind dat deze dierenarts niet alleen onvoldoende informatie heeft verstrekt, ze heeft ook totaal geen rekening gehouden met de gemoedstoestand van haar klant. Het riekt wat mij betreft naar misbruik. Opzettelijk of...?
Overigens is het zaak een (overleden) hond eerst zelf te wegen. Crematie vindt op basis van gewicht plaats. Er worden nogal wat fouten gemaakt. In dergelijke gevallen is uw hond telkens zwaarder dan in werkelijkheid. Dan valt de hond in een hoger tarief en wordt de rekening dus ook hoger.

PS. Na een gesprekje met de dierenarts heeft deze de nota verlaagd en toegegeven dat er anders met de situatie had moeten worden omgegaan.