woensdag 23 juli 2014

Op een bruiloft

Dinsdag zijn we, na een nachtje Dronten, naar Alphen a/d/ Rijn gereden. Daar was onlangs nog een schietpartij. Neef Rik had een kwartier eerder vlakbij de plaats delict net geld gepind.
In Alphen hebben we dus een bruiloft bijgewoond. Het was ondanks de hoge temperatuur een leuk, gezellig gebeuren.
Op het stadhuis werden we door een bode ontvangen, die weinig of geen ervaring heeft met dit soort ceremonies. De arme man was nogal chaotisch en liep voortdurend het bruidspaar en/of de fotografen in de weg. Maar meneer deed zijn best om het geheel verder in goede orde te laten verlopen.
Na het ja-woord ( van beiden) nam de ambtenaar het woord. Hij vertelde wat leuke details rond de ontmoeting van het stel en waarbij de kinderen van de bruid een belangrijke rol speelden. Daarna reden we richting Leimuiden. Niet ver daar vandaan bevindt zich een boerderij waar men gelegenheid biedt voor bijeenkomsten, feesten enz.
Daar werd met het kersverse paar en een leuk gezelschap gevierd, wat begon met het vrijlaten van twee witte duiven. Dat gevederde stel vloog elk een eigen kant uit. Ik sprak daar mensen die ik 30 Ć” 40 jaar niet meer gezien en/of gesproken had. Erg leuk. Het feest duurde tot middernacht. Met gevolg dat we pas woensdagochtend vroeg weer in Dronten waren. Moe, maar tevreden.