vrijdag 4 juli 2014

Op hoop van zegen

Na mijn verhuizing heb ik o.a. ook de bank een adreswijziging doorgegeven. Dat was de dag dat ik getuige was van de diefstal van een elektrische fiets.
Alles leek in kannen en kruiken. Maar wat bleek gisteren? Op mijn oude adres was post afgeleverd van de bank. Het betrof een bevestiging van mijn adreswijziging, die twee weken eerder was ingegaan.... Lekker slim hè? Gebleken is ook dat mijn rekening nog steeds op beide namen staat. Daarvoor waren wij na de echtscheiding, ruim een jaar geleden, ook bij de bank geweest. Maar dan in Lelystad. Van die wijziging hebben we toen keurig een schriftelijke bevestiging ontvangen.
Dus vanmorgen zijn we weer samen naar de bank gegaan. We werden vriendelijk geholpen, al duurde de hele exercitie nogal lang. Het wijzigen van een adres leek mij als voormalig ict'er een simpele klus. Ik weet niet beter dan dat men op één plek in het systeem dat doet : bij de basisgegevens. Niet bij de(ze) bank. Het leek alsof alle bestanden waar mijn gegevens in voorkomen, gewijzigd moesten worden. De bank-meneer had het er zichtbaar moeilijk mee. Toen hij klaar was zei hij dat hij hoopte, dat het nu in orde is. Daarmee gaf ie een zekere mate van onzekerheid aan. We wachten maar af.