zondag 20 juli 2014

Knullige ICT

Nadat ik mijn elektronische post heb gelezen, verschijnt plotsklaps een tekst : "Hoera, je hebt net al je berichten in Postvak In gelezen!"
Van dat soort ICT geklungel krijg ik de kriebels. Als ze echt niets te doen hebben, geef ze dan een vrije dag of zo. Maar bespaar me dit soort amateuristische zaken. Ze doen me denken aan de eerste schaakcomputer die mijn broer had gekocht. Of gekregen. Dat ding gaf ook telkens van die kinderachtige berichten, die komisch bedoeld waren. Als je een zet had gedaan, verscheen een tekst. Die varieerde van : "Zeker nog geen schaakcursus gevolgd" tot "Zijn er soms vrouwen in de buurt?" Nog erger werd het naarmate het spel vorderde en de computer in het voordeel was gekomen. Ik geef toe, ook bij denksporten moet je je mentaal wapenen. Maar dit was gewoonweg irritant.
Op zeker moment had ik dat stomme apparaat zo door het raam willen gooien. Maar misschien was dat de opzet van al die hautaine teksten. Misschien dienden ze een hoger commercieel doel, om de verkoopcijfers op te krikken.