dinsdag 15 juli 2014

Op vakantie

Kamer met uitzicht

Gistermiddag maar even de caravan gehaald. Al eerder was ik even een kijkje gaan nemen, om te zien in hoeverre die sleurhut nog wat aandacht behoefde. Maar afgezien van ietwat zachtere banden was ie verder helemaal picobello. Voor de deur heb ik de banden op de juiste spanning gebracht en wat technische zaken gecontroleerd. Helaas was er niets te doen en dus moest ik helpen met inpakken.
Vanmorgen, nadat we de caravan beladen hadden, zijn we op pad gegaan. Naar het noorden des lands. Wat denk je? Op de A6 aangekomen gaat vlak voor onze neus de Ketelbrug open.
Het op en neer laten van de brug verliep probleemloos, zodat we de reis zonder spectaculaire foto's en/of verhalen konden voortzetten. Tussen de afslag Urk en voorbij Emmeloord was men met de weg bezig. We reden met een snelheid van 70 over de vluchtstrook.
We hebben gisteren een plekje besproken op een minicamping in de buurt van Hoogezand Sappemeer. Leuk om zo'n plaats eens in het echt te zien. Ik ken ze alleen van de aardrijkskunde les ("Hoogezand Sappemeer, ik kan niet meer..."). Langs de A7 hebben we even de lunch gebruikt. Een stel brutale kauwen kwam om eten zeuren en dus kregen ze dat. Geheel tegen mijn gewoonte in gooide ik stukjes brood met oude kaas door het raam op de parkeerplaats. De brutaalste vloog er direct op af en nam het stuk mee naar een paar jongen die verderop in het gras met de snavels wijd open zaten te wachten. Die tijd ligt ver achter ons.
Theetijd!
Een halfuur later arriveerden we op de camping, waar we vrolijk werden ontvangen. We mochten een leuk plekje uitzoeken. Zo kwamen we op een hoekje te staan,vlak bij een groot hek.Achter dat hek mag je met de hond het landschap in wandelen. Lekker handig.
Geroutineerd als we zijn, stond de boel zonder een vloek en met een zucht gereed voor gebruik. Toen was het tijd voor een kop thee. En Fenna? Die keek door het raam van de voortent naar een paar konijntjes. Ze deed me denken aan de Grote boze wolf : "Hallo lief konijntje, kom maar bij tante Fenna. Grrrauwww!"  En zo heeft iedereen zo z'n feestje.