donderdag 10 juli 2014

Oranje bij de beste vier

Heel knap dat het Nederlands elftal zo ver gekomen is op het WK in Braziliƫ. De finale waar ik op gehoopt had, is een troostfinale geworden. Omdat veel Brazilianen Oranje hebben gesteund, zal het daarom toch een bijzondere wedstrijd kunnen worden. Hopelijk hebben de Brazilianen de zaken weer op orde, want tegen Duitsland leek het nergens naar. Chaos troef. Wel opvallend voor een elftal dat zoveel goede, ervaren spelers kent.
Tegen de Argentijnen was Oranje weliswaar goed aan de bal, maar de finesses ontbraken. Onzuivere passes, slechte voorzetten (Sneijder en Blind vielen mij erg tegen) en voorin vaak net een stap te veel voordat de bal afgespeeld werd. Romero was bij AZ niet bepaald betrouwbaar, maar dat was men vergeten. Dus helaas geen afstandsschoten op zijn doel. Er heeft best meer in gezeten.
De Argentijnen waren met de penalty's beter. Het viel mij mee dat Sneijders de bal nog tussen de palen kreeg. Afgaande op zijn voorzetten tijdens de wedstrijd, dacht ik dat de penalty hoog over of naast zou gaan. Toch een pluspunt, ondanks dat de bal gestopt werd. Schlemiel van de wedstrijd was Ron Vlaar. Wat een beregoed spel legde hij op de mat! Maar voor zijn penalty had hij geen energie meer.
Oranje eindigt bij de beste vier van de wereld. Een wereldprestatie voor een verjongd elftal onder leiding van Van Gaal. Gaat Oranje de Brazilianen nogmaals laten huilen?