donderdag 7 oktober 2021

Huilen met de wolven

Er zijn mensen die zeer gelukkig zijn met de komst van wolven. Ze spuien allerlei mooie verhalen, die mij aan de voorstanders van het dierenleed in Oostvaardersplassen doen denken.
Ze huilen met de wolven in het Veluwse bos. Ik zie het al voor me. Wandelen we fijn met een aangelijnde hond over de Veluwe, wordt Fenna aangevallen door niet aangelijnde wilde honden c.q. wolven.
Het valt mij op dat de voorstanders / liefhebbers van wolven zo luchtig praten over de schade die het roofdier aanricht. "Zet even een stukje schrikdraad op!" en "Er is geld voor hoor!", waarbij ze gemakshalve voorbijgaan aan het feit dat schapen hier al eeuwen loslopen. Het lijkt wel op zo'n reactie op de slecht gescreende vluchtelingen onder wie terroristen en criminelen : "Ja, maar je kunt toch je deur op slot doen of een kogelvrijvest aandoen?" Naïef dus.
Wolven doden niet alleen om te eten. Maar dat hebben veel videobeelden inmiddels aangetoond. Wat dat betreft is het ook huilen met de wolven. Ik rem dus niet voor een wolf. Tijd voor een 'wolfbar' op de bumper.