maandag 28 december 2020

Zij wel, ik niet

Stel dat van de 100 mensen zich 30 niet laten vaccineren, voor wie is dat een probleem? Volgens mij niet voor de gevaccineerden, maar voor de weigeraars. De laatsten kunnen elkaar ziek maken. Dus waarom al die heisa en de wens mensen te dwingen zich te alten vaccineren?
Een paar weken geleden deed onze minister De Jongen weer zo'n knullige uitspraak. Van meet af aan heb ik nauwelijks enig respect kunnen krijgen voor deze minister. De man probeert wat populair te doen in ernstige kwesties, maar geeft geregeld blijk van zijn onkunde. De Jonge is het voorbeeld van het feit, dat blijkbaar iedereen minister kan worden. Er zijn in Den Haag meer van dat soort mensen werkzaam.

Een tijdje geleden vergeleek De Jonge de vaccinatie tegen het Cpvid-19 virus met het eten van een frikandel! Het ging in dat gesprekje over de argwaan van mensen ten opzichte van het vaccin. Hij stelde toen : "Je weet niet wat in een frikandel zit en toch eet je hem op." Welnu meneer De Jonge, ik weet best wel wat er in een frikandel zit, omdat ik bij een varkensslachterij gewerkt heb. Afgezien daarvan, wordt zo'n frikandel mij niet opgedrongen, word ik er niet ziek van en zijn de ingrediƫnten algemeen bekend. Behalve bij minister De Jonge. Ik bepaal helemaal zelf of en wanneer ik zo'n ding eet. Daar heb ik allemaal geen regering voor nodig. Deze minister bakt ze wel heel erg bruin. Gewoonweg niet te pruimen, dus. Nee, ik luister liever naar een echte deskundige, zoals prof. dr. Pierre Capel. Voormalig emeritus hoogleraar Immunologie. Dat is heel andere koek dan de HEAO opleiding van papegaai Hugo de Jonge.