woensdag 16 december 2020

Da's schrikken

Volgens het nieuws liggen iets meer dan 500 mensen op een ic afdeling. Ik vind het qua aantal niet zo schokkend, als je bedenkt dat we 17 miljoen inwoners hebben en een grote hoeveelheid ongenode gasten. Dus geen reden voor paniek. Heette het ooit crisismanagement, tegenwoordig is het paniekvoetbal.
Dat het CDA een andere lijsttrekker wil, begrijp ik best. De Jonge heeft de partij flink wat stemmen gekost. De vraag is of Wopke daarin verandering kan brengen. Het is en blijft immers het CDA, een partij die van God los is.
Van de ruim 27.000 inwoners van mijn geboortedorp, ligt er één op de afdeling ic. Tja, het coronavirus slaat ook daar keihard toe.
Een paar medewerkers van US-UPS hebben aan de bel getrokken, omdat post met te laat uitgebrachte stemmen van een vroegere datum van verzending zijn voorzien. Op die manier zijn die stembiljetten als op tijd ontvangen verwerkt. Een van hen zei niet voor Trump of Biden te zijn, maar wel voor de democratische rechtsstaat. Dat hij zijn baan verliest vindt hij van minder belang. Meneer met lef en rechtsgevoel.
Rutte is al aan het stempelen geslagen. "Wie op vakantie gaat is asociaal", zegt hij. Nou, daar zit je dan op Curaçao, waar je door dezelfde Rutte naar toegestuurd bent. Wie zich niet laat vaccineren had ook al een stempel gekregen. Ik noem het stempel, maar misschien krijgen die mensen een chip in de nek en een label op hun jas.
Het wachten is op de avondklok en de marcherende soldaten in de straten.
Er wordt al jaren lang geklaagd over te weinig blauw op straat. Sinds het mondkapjesgedoe zie ik geregeld 3, 4  politieagenten bij een winkel om iemand zonder mondkapje aan te pakken. Voor de alsmaar groeiende criminaliteit is geen blauw beschikbaar.
Wat ik weer mis in al die maatregelen, dat het kabinet geheel voorbijgaat aan het welzijn van de mensen. Alles wordt hen afgepakt. Welzijn is o.a. je hobby kunnen blijven uitoefenen, feesten, plezier maken, uitgaan enzovoort.