donderdag 17 december 2020

Amateurvoetbal KNVB beker

Gisteren zag ik wat flitsen van de wedstrijd tussen Ajax en Utrecht. Ik zat hoogst verbaasd te kijken naar het amateurisme bij veel spelers van vooral Ajax. Doordat Utrecht 2 penalty's onthouden werden, won Ajax nipt.
Meneer Blind deed zijn naam weer eer aan. Ik herinner me nog dat Feijenoord Mathijssen naar de kuip haalde. Toen viel mij al op, dat die zogenaamde ervaren kracht niet eens zijn verdediging kon organiseren. Hetzelfde geldt voor andere ouderen, zoals Ron Vlaar bij AZ en Van Rijn bij Emmen. Het lijkt er meer op alsof die oudjes gewoon hun tijd aan het uitzitten zijn tegen een fors inkomen. Net zoals Blind bij Ajax, die ik van weinig waarde vindt. Van Gaal gaf hem na het WK een bonus door hem mee te nemen naar Manchester. Maar niet alleen Blind was slecht (slordig en vaak te laat). Het spel van Ajax was zoals te vaak miserabel. Te vaak en te lang de bal willen vasthouden. De bal rondspelen in de verdediging. Per se een tegenstander willen passeren (zelfs de keeper doet daaraan mee), niet kijken, veel achteruitlopen, mislukte truckjes uithalen terwijl je achterstaat en traag. En dan het wegduiken of omdraaien als een bal geschoten wordt. Dat alles hoort niet in het profvoetbal. Als je als verdediger je omdraait, zie je toch niet wat de bal doet? Een voorzet geven vanaf de zijlijn wordt vrijelijk door de verdediging toegestaan. Ze staan erbij en kijken er naar. 
Nee, dan liever de wedstrijd van Leverkusen. Lekker snel en vooral effectief. Net zoals het Britse voetbal. Vandaar dat veel van de 'sterren' uit onze Mickey Mouse competitie in het buitenland mislukken. Daar zijn ze opeens doorsnee voetballers, die hun tijd op de bank slijten.