maandag 21 december 2020

Waarom geen openheid?

Het is inmiddels duidelijk, dat de meeste dodelijke slachtoffers van Covid-19 ouderen zijn en mensen met een relatief lage weerstand vanwege aandoeningen of gebreken. Bij ouderen 80+ neemt de weerstand op natuurlijke wijze ook af. Om die reden wordt die groep door medici geadviseerd zich niet te laten vaccineren. Immers, het vaccin injecteert het virus in het lichaam (u bent dan positief en moet in quarantaine?), om antistoffen aan te maken. De WHO heeft de A-status van het Covid-19 virus gewijzigd in een lagere. Het feit dat veel personeel in de zorgsector een vaccinatie zal weigeren, geeft ook te denken. In die sector geldt een spreekverbod, wat op zich ook vragen oproept.

Als ik medicatie krijg, gaat een apothekersassistente mij de bijsluiter inclusief de bijwerkingen voorlezen. Dat moet. Ik moet zelfs voor zo'n voorleessessie betalen! Over de bijwerkingen van het vaccin doet men geheimzinnig. Ik ga er vanuit dat er een bijsluiter gepubliceerd gaat worden, zodat mensen hem vooraf kunnen lezen en op basis daarvan een besluit tot wel/niet vaccineren kunnen nemen. 
Al die geheimzinnigheid leidt tot allerlei gedachtes onder de mensen en vaak tot complotdenken, angst en protesten. Mensen gaan hun eigen theorieƫn volgen en/of verzetten zich tegen adviezen en/of maatregelen. Dat virussen muteren is algemeen bekend. Vanwaar de paniekerige reacties?
Jammer dat de overheid zo halfslachtig omgaat met het voorlichten van mensen over het virus en de vaccinatie. Het geheel getuigt van een politieke aanpak en zeker geen medische.