dinsdag 8 december 2020

Men in black

 Het gebeurde vanmiddag. In De Meerpaal, hier in Dronten. Het relaas :

"...Opeens kwam een man in een zwart pak naar binnen en schreeuwde : "Wie is er zonder mondkapje naar binnengekomen!!" Omdat geen van de geschrokken aanwezigen niet snel genoeg antwoordde, ging de man briesend verder : "Nou, neem je verantwoordelijkheid. Kom op met de waarheid!" Hij verwachtte dat de aanwezigen de 'schuldige' zouden aanwijzen. Meneer bleef als een schoolmeester jaren 50 tieren en haalde er zelfs een paar collega's (ook in het zwart) bij.

Wat was het geval? Meneer had net eerder in de hal een mevrouw gezien, vanwege het niet dragen van een mondkapje. Die mevrouw schijnt doorgelopen te zijn, met deze inval en woede uitbarsting tot gevolg. De mensen in die ruimte zaten er al veel langer. Iets wat hem ook gezegd werd. En er was niemand net de ruimte binnengekomen....."

Je zou denken : als ze toch geen mondkapje droeg, dan herken je haar gezicht toch zeker? En dan hoef je niet zo'n ruimte binnen te vallen met je grote mond en je intimiderende en kinderachtige taal. Je kunt dan gewoon even rondkijken om te zien of je haar gezicht soms herkent.
Meneer had ook vriendelijk kunnen vragen, waarom ze geen mondkapje droeg. Misschien had ze daar een valide reden voor. Dus dat Gestapo gedoe omwille van een (overigens zinloos) mondkapje was nergens voor nodig, meneer in het zwart! Hopelijk gaat men snel terug naar het normale normaal. Sommige mensen veranderen in ware machtswellustelingen. Brrr.