vrijdag 11 december 2020

Uitspraken

In de loop der jaren hebben we heel wat bijzondere uitspraken te horen gekregen. We moesten er meestal om lachen. Hier een kleine bloemlezing van uitspraken, voornamelijk gebaseerd op vooroordelen.
"Hoe is het om dagelijks dat rare eten voor hem te koken? Zit ie dan op de grond als ie gaat eten?" (een buurvrouw met een overdosis aan vooroordelen in gesprek met Sonja). "Jullie vallen reuze mee. Ik moet mijn beeld 180 graden bijstellen" (een buurtbewoonster op de koffie n.a.v. roddels). "Het valt niet mee werkloos te zijn" (buurtbewoner n.a.v. van mijn thuiswerken). "Donkere mensen vinden moeilijk werk, hè." (andere buurtbewoner n.a.v. mijn thuiswerken. "Dat iemand als jij zo'n hoge functie heeft" (diverse jaloerse medewerkers). "Ik hoorde dat jullie heel erg lieve, behulpzame mensen zijn." (verschillende buurtbewoners).
"Ik heb niets tegen Indo's" (Molukse manager die o.a. mij later probeerde te ontslaan. Ik heb hem maar niet verteld over mijn Molukse oma).
"Bevalt het werken bij de bewaking?" (buurman omdat we een bouvier hebben). "Jij hebt geen geld" (2x autoverkoper en een makelaar voordat mij gevraagd is wat ik kom doen). "Jullie Chinezen zijn vaak erg slim en rustig" (Brabantse projectleider). "Ben je al gewend in dit land?" (verschillende mensen). "Het is bij ons bedrijf niet de gewoonte dat donkere mensen op kantoor werken" (Belgische personeelsmanager). "Uw familienaam is wel erg Hollands" (Nederlandse personeelsmanager met verbaasd gezicht als ik als sollicitant de spreekkamer binnenkom). Een eigen uitspraak : "Ik lust ook wel koffie"( zelfde situatie als hiervoor waarin iedereen koffie kreeg, behalve ik dus). "Het is in dit land niet de gewoonte..." (politieagent na staande houding). "Is je vrouw ziek?" (buurvrouw omdat ik de was ophang).
"Ik zal niet bij de audit van je werk aanwezig zijn, dus je kunt liegen wat je wilt...." en "Bruine mensen zijn niet slim" (interim directeur die mij later van fraude beschuldigde en wilde ontslaan).
"Met jullie komst is het niveau in deze straat naar beneden gegaan" (andere buurvrouw aan de deur na onze verhuizing). "Zo, heb jij je vriendje mee?" (tegen de kleine Ben over zijn blonde broertje als ik ze bij me heb. Als ze met hun moeder mee waren, was het andersom). "Kunt u aantonen dat u ouder bent dan 65 jaar?" (kassière als ik naar ouderenkorting vraag). "Dat had ik nooit geloofd!" (Na het tonen van mijn rijbewijs).😀