vrijdag 25 december 2020

Boycot LinkedIn!

Het is geen leuk kerstverhaal. Maar wel belangrijker dan het feest, want de democratie is tanende. Politicus Wybren van Haga is van de site LinkedIn verwijderd vanwege bepaalde uitlatingen. Zo schreef hij het eens is dat mondkapjes niet werken (de schijnveiligheid is wetenschappelijk vastgesteld) en dat de maatregelen over de top zijn (een mening gebaseerd op uitspraken van andere deskundigen). Het gevolg is dat Tweede Kamerlid Haga van LinkedIn verwijderd is.
Dit geeft aan, dat er steeds meer sprake is van een covid-terreur. Zelf schud ik mijn grijze hoofd, wanneer ik iemand ergens hier in de totaal verlaten polder zie fietsen met een mondkapje op. Of een automobilist die alleen inde auto ook met zo'n mondkapje op rijdt. Mensen zijn vreemde wezens.
Aan de andere kant ervaar ik hoe het in de Tweede Wereld oorlog geweest moet zijn. Er waren veel meer NSB'ers dan het aantal mensen in het verzet. Nederland was bij verre het beste jochie uit de nazi-school die Joden aan de Nazi's leverden. Zelfs een compleet kamp (Westerborg) vol Joodse vluchtelingen. Onze eigen laffe leiders sloegen ook op de vlucht. De verhalen die ik met name in de jaren 50 en 60 hoorde, lijken nu realiteit te gaan worden. Met de critici ten aanzien van het corona-beleid (nb. het gevaar van het virus wordt niet ontkend!) als de nieuwe Joden. LinkedIn zou geboycot moeten worden vanwege het gevaar dat deze site vormt voor de democratie. Ik ben benieuwd hoeveel lafaards op die site blijven.