donderdag 24 december 2020

Coronajacht

Hoeveel bedraagt de premie wanneer ik mensen aangeef, die zich niet aan de coronamaatregel wat betreft het aantal bezoekers houden? Misschien kan ik dan toch nog een kerstbonus scoren. Na de Jodenjacht nu de Coronajacht?
Nee hoor, aan verraden doe ik niet. Dat soort 'overtreders' vallen mij echt niet lastig. Mensen mogen van mij gewoon hun eigen kerst vieren. Ik hoor steeds vaker over het registreren van gevaccineerden. Volgens mij enkel bedoel om te controleren wie er niet gevaccineerd zijn. Ik herinner me nog de jaren 50. Toen stond er langs de Rijn in Zoeterwoude (vlakbij het witte huis op de kopfoto) een groot wit bord met zwarte letters, die waarschuwden voor het gevaar van polio, ook wel kinderverlamming genoemd. In die tijd werd er in de Rijn nog gezwommen, ondanks dat op die rivier riolen geloosd werden. In die tijd waren de meeste kinderen nog sterk vanwege hun grote weerstand. Toen werden mensen die zich niet wilden laten vaccineren niet gebrandmerkt. Ook niet wanneer ze de reguliere entingen (dktp) weigerden.
Nu, 70 jaar later, is het anders. 'Dat ga ik tegen de meester zeggen' begint weer op te komen. En dan ook nog bij volwassenen. Ik ben benieuwd of Jozef en Maria zich ook aan de regels zullen houden. Eerst drie wijzen uit het oosten (dus niet de Randstad) en daarna drie herders. Moet lukken. Overigens : volgens een politicus gaat de coronawet slechts tot de voordeur.