zaterdag 19 december 2020

Dankzij YouTube

Zoals bekend struin ik geregeld YouTube af. Op zoek naar leuke video's en/of berichten. Het is mij opgevallen, dat mij op twee manieren video's worden gepresenteerd door YouTube. Als ik me aangemeld heb, krijg ik een beperkt aanbod van video's te zien. Heel anders dan wanneer ik zonder aanmelding op die site kom. Dan zie ik veel meer en vooral interessantere berichten. Het lijkt erop, dat YT, ondanks mijn zoekwoorden en kijkgedrag, mij geen overeenkomstige berichten wil tonen als ik me weer aanmeld.

Waarom zou YT dat doen? Misschien omdat ik te vaak andere berichten lees? Anders dan die door de main stream media gepubliceerd worden?
Als ik niet aangemeld ben, zeurt YT dat ik me moet aanmelden. Ze weten toch wel wie ik ben. Er is nog zoiets als een IP adres. Nee, ik heb geen behoefte om dat adres te verbergen of te veranderen. Ze doen maar.
FB baas Zuckerberg ligt weer flink onder vuur. Afgezien van de privacy schendingen wordt Zuckerberg beschuldigd van monopolistisch gedrag vanwege WhatsApp en Instagram. Zuckerberg heeft met al die media zo'n beetje de hele wereld in handen. Zo'n 49 Amerikaanse staten hebben daarover een klacht ingediend.