woensdag 9 december 2020

Alleen maar genieten

Als de kleine Luuk hier is, is het voor oma en opa bijna alleen maar genieten geblazen. Het mannetje (3) is niet alleen de rust zelve, maar kan zichzelf erg goed vermaken. Luukje wordt alleen druk als ie druk gemaakt wordt. Zijn doen en laten voert ons terug naar de jaren 80 en roept veel herinneringen op. Want, Luuk is net zijn vader. Inclusief zijn manier van praten. Het is meer brabbelen en we moeten heel goed luisteren om te begrijpen wat ie allemaal zegt. Maar ja, hij is pas drie en zoals gezegd, die ervaring hebben we dus ook al gehad. Vanwege zijn postuur vergissen mensen zich in zijn leeftijd. Luuk is een groot ventje.
Vaak kruipt Luuk tegen een van ons aan. Terwijl hij dan zo geborgen naar de tv kijkt of luistert naar iets wat voorgelezen wordt, dan kan het zijn dat hij met een handje zachtjes over je arm of rug streelt. Dat doet opa dan weer aan zijn eigen jeugd denken. Opa zat ook graag zo bij zijn moeder.
Eten is voor Luuk geen enkel probleem. Dus ook aan tafel is het genieten. Nog even en dan moet Luuk naar school. Het harnas in. Jammer. Maar tot dan genieten we zoveel als mogelijk van onze kleinzoon.