zaterdag 19 december 2020

Net als toen?

Net als toen, is de meerderheid van de regering een voorstander van het 'merken', stigmatiseren van een bepaalde groep mensen. Dit keer mensen, die zich niet willen laten vaccineren tegen corona. Stigmatiseren, net als toen. Toen de Joden een kenmerk moesten dragen. Het geeft maar weer eens aan hoe het met ons landje gesteld is. Deze regering wil voor de schone schijn een speciaal iemand benoemen ter bestrijding van de discriminatie en het racisme. Terwijl de overheid zelf de grootste speler in dat veld is. O.a. via de Belastingdienst, het UWV en nu de GGD.
Dit keer niet het antisemitisme maar anti hen, die hun grondrechten willen behouden en/of op medische dan wel geloofsredenen niet gevaccineerd wensen te worden. De overheid grijpt het coronavirus aan, om de bevolking tegen elkaar op te zetten en bepaalde groepen herkenbaar te maken, te isoleren en te shamen. Met alle risico's van dien. Op die manier (aan- en opjagen)  is een aantal mensen vermoord. O.a. Pim Fortuyn.
Ik overweeg een Davidsster te gaan dragen als het zover komt. Met als tekst in de ster het woord Vrij. Lees in het stukje vooral de betekenis van deze ster en vergelijk die met het coronabeleid ten aanzien van vaccinatieweigeraars. Het woord strafgeval kan je lezen als sterfgeval. Alle politici die voor het voorstel gestemd hebben, zijn zoals de ordinaire antisemieten van toen. Het weigeren van een vaccinatie is een grondrecht. In dit landje kan je beter een crimineel of vluchteling zijn. Die worden op veel fronten ontzien. Mensen, mensen, word toch eens wakker.