woensdag 9 december 2020

Met boerenverstand

Zoals ik al eerder schreef, is nu bekend dat ons landje veel minder vaccins krijgt en ook later. Een kwestie van het gezonde verstand laten werken. Ondanks de daling van de virusdreiging vindt Rutte het nodig om ook komende feestdagen de maatregelen nog verder aan te scherpen. Het geeft te denken.
Het is jammer dat het personeel in de zorg een zwijgplicht opgelegd heeft gekregen t.a.v. de corona. Men mag niets zeggen over het aantal zieke collega's. Het aantal dat ondanks klachten gewoon aan het werk moest enz.
En ook niets over het aantal lege bedden, dat vrijgehouden wordt voor het geval dat. En dat die reservering ten koste gaat van reguliere patiĆ«nten. Die geheimzinnigheid draagt niet bij tot een steviger draagvlak onder de bevolking. De druk achter het vaccineren is volgens mij louter vanwege het geld. Er zijn al (goedkopere) medicijnen die besmetting kunnen voorkomen en/of besmette mensen minder ernstig ziek maken, maar die worden geweerd. Een belangrijke is het middel Ivermectin, waarvan de behaalde goede resultaten opvallend genoeg uit het nieuws gehouden worden. Het werd ontdekt toen bleek dat in een verzorgingstehuis enkel het personeel besmet raakte. Niet de bewoners. Na onderzoek bleek dat alle bewoners het medicijn ivermectin te gebruiken. Als voorzorgsmaatregel. Zoals gezegd, een bestaand en goedkoop medicijn. Maar dat wordt geweerd. Komt het omdat minister De Jonge al in april j.l. riep dat alleen een nieuw vaccin ons kon redden? Stond de farmaceutische industrie weer te popelen?