dinsdag 22 december 2020

Die Tom!

Toen ik vanmorgen de huiskamer betrad en het licht had ontstoken, zag ik bij de kerstboom iets op de grond liggen. Omdat het vlakbij de buffetkast lag waar Toms voerbakjes op staan, dacht ik dat Tom weer met zijn eten geknoeid had. Meneer gooit namelijk geregeld brokken uit zijn bak. Toen ik de plek van dichtbij bekeek, dacht ik : "Wat zien ik??" Er lag namelijk een aantal onderdelen van een veldmuis. Een kopje, een staart en een of ander relatief groot orgaan. Er lag ook wat bloed. De muizenkop keek mij wat zielig aan.
Ik moest gelijk aan een bekende vraag en het antwoord denken : "Waar zit de meeste vis?" ; "Tussen de kop en de staart." Afgaande op de restanten van Toms nachtmaaltijd is het bij muizen blijkbaar ook zo.
Gisteravond laat zagen we al, dat Tom iets achter de bank had gezien of gehoord. Hij had van die grote ogen en zat doodstil te luisteren. Hij zal wel eerder die muis mee naar binnen genomen hebben. Fenna was gisteren ook al een paar keer in een hoek bij de bank aan het snuiven. Zaak is nu Tom aan te leren om na het eten het afval in de gft bak te deponeren. Voor de rest vind ik het best zo. Nadat ik de boel opgeruimd heb, was het tijd om te gaan ontbijten. Ik eet er geen hap minder om, hoor.