woensdag 9 december 2020

Via DNA op dit blog

Een jaar of wat geleden, toen ik bezig was met het in kaart brengen van de stamboom van mijn moeders kant, kreeg ik het aanbod om een DNA test te alten doen. De resultaten ervan zouden vergeleken worden met die van anderen, die binnen die stamboomwebsite actief waren / worden. Ik ben daar niet op ingegaan, want ik heb geen vragen over mijn afkomst.
Het vergelijken van de DNA profielen leidt soms (of geregeld) tot verrassende ontdekkingen. Vooral met betrekking tot het vaderschap. Dan blijkt namelijk dat de vader niet de biologische vader is! Er komt plots een heel ander iemand in beeld wiens DNA verwant is aan dat van jou. En het is dan niet de bekende melkboer of de bakker. Haha.
Via zo'n DNA onderzoek kreeg ik via mijn blog vragen gesteld. Vragen die betrekking hebben op de gedeeltelijke stamboom die ik opgebouwd heb in dit blog. Ik heb de persoon in kwestie goed op weg kunnen helpen. Niet alleen door info van mijn kant, maar ook door de juiste familieleden aan te spreken. En zie : opeens heeft de boom er een tak bij. Een schot in de roos dus. Omwille van privacy geef ik geen details. Het ligt nog wat gevoelig.