donderdag 31 december 2020

Groot nieuws?

Men schreeuwt het van de daken : het coronavirus muteert! Help! Nou, nou, dat virussen muteren weten we al heel lang. Niets nieuws. Maar wel weer koren op de autoritaire molen van de regering. Er wordt direct nagedacht over nog meer maatregelen om ons in de tang te nemen. Ondanks dat men begint komende maand wil starten met vaccineren, verwacht men eind van die maand een code zwart. Als men zou weten hoe het feitelijk met het aantal besmettingen staat, dan leven we nu al in code zwart. Ik zag ook iets voorbijkomen van meneer De Jonge, waarin ie voorstelt om niet-gevaccineerden uit te sluiten van maatschappelijke bezigheden. Ik dacht : "Daar gaan ze weer!" De nieuwe joden zijn gevonden.

Misschien worden niet gevaccineerde mensen ook in kampen opgesloten. Als een soort van 'bewaakte quarantaine'. Misschien dat ons Koninklijk Huis weer gaat 'uitwijken'. Net als toen de Duitsers ons land binnenvielen. Uitwijken, zo heet het wanneer leiders (de regering gaat uiteraard ook mee) op de vlucht slaan en het volk achterlaat. Om vervolgens vanuit hun veilige schuilplek ons toe te roepen : "Houd vol! Pleeg verzet! Wij voelen met u mee!" Ja, ja, zo ging het allemaal. Wat een laffe bende. Een koningin die zich opeens als staatshoofd ging gedragen en ruzie maakte met politici. Als gewone mensen uitwijken, dan zijn het angsthazen of landverraders, die op de vlucht slaan en gestraft moeten worden. Een kapitein die als eerste het zinkend schip verlaat. Dat mag alleen als je Italiaan bent, toch?
Zo'n 80 jaar geleden lieten de toenmalige leiders ook alvast een cadeautje voor de Nazi's achter : een kamp in Westerbork vol met uit Duitsland en Oostenrijk gevluchte Joden. 
Ach ja, ik draaf misschien wat door. Maar de tekenen zijn er weer. En dat terwijl het 40-45 deksel geleidelijk van de beerput gelicht wordt. Beetje bij beetje. De geschiedenis moet herschreven en mensen opnieuw geprogrammeerd worden.