zondag 13 december 2020

Verkeerd begrepen?

Interessant te lezen dat in landen als Duitsland en Roemeniƫ het aantal besmettingen gegroeid is, terwijl die landen eerder dan ons landje mondkapjesplicht hadden ingevoerd. Ergo : mondkapjes beschermen niet tegen het /een(?) virus. Dat weten mensen in de zorg ook, maar die hebben een spreekverbod en moeten enkel doen wat er gezegd wordt. Ik denk dat de politiek het allemaal verkeerd begrepen heeft.
Ik begrijp soms ook dingen verkeerd. En andersom word ik soms ook verkeerd begrepen. Maar dan betreft het niet heel Nederland. Zo heeft iemand een keer beweerd, als zou ik overheersend zijn. Tja, dat staat mij nog bij vooral, omdat ik daar hoogst verbaasd over was. Net alsof ze van een schildpad beweren dat ie altijd zo hard loopt. Haha. Nee, integendeel. Mij is wel  vaker gezegd dat ik naar voren moest treden en mezelf flink op de borst moest slaan. Dat was goed voor mijn loopbaan. Maar ja, zo ben ik nu eenmaal niet.
Het is zo dat veel van wat ik doe uit een vorm van hulpverlening ontstaat. Als iemand moeite heeft de kar te trekken, dan duw ik of neem ik die taak op me. Gevraagd of ongevraagd. Maar voor anderen ben ik dan een baasje of een bemoeial. Als dat soort hulp of bijspringen geregeld voorkomt, dan kan het zijn dat ik als overheersend ervaren word. Als ik echt overheersend zou zijn, dan woonde ik al lang niet meer in dit land en waren veel van mijn wensen al lang geleden in vervulling gegaan.
Hulp verlenen, het voortouw nemen, mijn verantwoordelijkheid nemen, ze worden snel door niet alleen buitenstaanders verkeerd begrepen. Onze hulp aan oma is ook door anderen vertaald in misbruik maken van. Al kunnen we daar nog steeds helemaal niets van bakken, het is in eerste instantie wel pijnlijk. De mensen die acties anders (met een negatieve lading) begrijpen dat bedoeld kijken blijkbaar door een heel andere bril. Een met glazen die gekleurd zijn met hun eigen karakter. Tja, dan begrijp je veel acties verkeerd.