woensdag 30 december 2020

Frank

Deze week vernam ik dat een voormalig collega van mij overleden is. Ik zag Frank V. voor het eerst toen ik bij het computercentrum van het uitzendbureau ASB werkte. Dat was midden jaren 70. We waren net verhuisd van Leiden naar Zoetermeer. Het computercentrum verhuisde in die periode van Den Haag ook naar Zoetermeer. Frank kwam uit het Brabantse land, waar hij als programmeur moeilijk werk kon vinden. In eerste instantie kwam hij alleen naar Zoetermeer. Zijn vriendin bleef in

Brabant. Frank reed op een BMW. Toen hij een keer zelfgemaakte zijkoffers gemonteerd had, ging het op de A12 mis. Hij kreeg te maken met een speed wobble, ook wel shimmy genoemd en kwam ten val. Hij liep toen lichte verwondingen op.
We hebben Frank een paar keer bij ons thuis te eten uitgenodigd. Alleen is maar alleen hè. Op zeker moment kreeg hij een flat aangeboden. Ik ben nog samen met hem wezen kijken. Er lag vloerbedekking in die verder lege flat. Het stonk er flink. De vloerbedekking bestond uit de toen populaire biezentegels. De vorige bewoners hadden een hond, die niet tijdig uitgelaten werd. Vandaar de stank. Frank wilde die vloerbedekking verwijderen. Ik heb hen erop gewezen, dat de verhuurder het verwijderen ervan vast al in rekening gebracht had bij de vorige huurders. Wij huurden toen bij dezelfde woningbouwvereniging. Dat bleek ook zo te zijn. De klus werd overgelaten aan de verhuurder.
Eind jaren 70 stapte Frank over naar een software- / detacheringsbureau. Maar dat beviel hem niet zo goed. Hij is niet veel later weer naar het Brabantse land teruggegaan. Samen met zijn vriendin Yvonne. Sindsdien heb ik hem niet meer gezien of gesproken. Frank was 7 jaar jonger dan ik. Hij worstelde al een tijd met zijn gezondheid. Een leuke, gezellige vent is niet meer. Jammer. R.I.P. Frank.