donderdag 10 december 2020

Kerstboom afgeleverd

Vanmorgen is de kerstboom door de gemeente afgeleverd. Hij lift nu nog in een net gevangen als een walvis hier voor ons huisje op de grond. Vanmiddag gaan we hem installeren. De boom heeft een vaste plek op het pleintje, gemarkeerd door een speciale tegel. Een zogenaamde knikkertegel. De tegel wordt verwijderd en vervolgens wordt een metalen pijp in de grond geslagen. Dat is niet zoveel werk, want we maken gebruik van een bestaand gat. Dat heb ik ooit me teen grondboor gemaakt, toen we de eerste keer een kerstboom kregen. De boom wordt uit z'n net verlost en

vervolgens klaargemaakt om geplaatst te worden. Vanwege de hoogte gaat de piek er als eerste op. Voor het plaatsen van de verlichting gebruiken we een speciale stok om het snoer van de verlichting om de takken heen leiden.
Als we zo bezig zijn, krijgen we vaak spontaan hulp van omwonenden. Die helpen dan mee om de boom verder te versieren met slingers en ballen. Ik breng intussen de elektriciteit aan. We hebben een haspel met zo'n 40 meter draad, die vanaf de boom via het dak naar de achterkant van het huisje wordt gelegd. Daar gaat de stekker in een tijdklok. Hopelijk kan er al vanavond van de boom genoten worden. Niet door iedereen, want er is iemand voor wie de komst van de boom een reden is om de gordijnen te sluiten. Ieder zijn/haar meug.