maandag 14 december 2020

Verwoestende maatregelen

Als op zee of elders een olielekkage is, legt men vliegensvlug zo'n drijvende band om de lekkende bron. Zoiets verwachtte ik ook met betrekking tot het virus. Nu heeft het kabinet een band (lees : maatregelen) neergelegd, die van alle kanten lekt. Ergo : zinloos. Ondanks dat blijft men met die zinloze maatregelen doorgaan. Er zitten overal lekken, die de verspreiding van het virus veroorzaken.  Het lijkt erop alsof de hele economie tegen de vlakte moet. Wat een gekte. Is daar in het Haagse dan niemand met enig gezond verstand?
Afbraak-politiek vanwege een virus. De angst regeert. Ongelooflijk! Ik word eerder bang van de dames en heren politici en het RIVM dan voor het virus. Om maar te zwijgen over wat de angsthazen zullen gaan doen ten opzichte van hen, die meer hun verstand gebruiken. Er is al hier en daar een hetze tegen hen die zich niet willen laten vaccineren met onbekende chemische rommel.
Wat is een winkel die niet noodzakelijk is? Volgens mij bestaan zulke winkels niet. Want wie begint er een winkel die niet nodig is? Wat een onzin. Als hier een stop doorslaat heb ik wel een nieuwe nodig. Dus blijft de bouwmarkt open? Haren verzorgen is ook zorg. Zeker bij ouderen, zieken enzovoort.
De dames en heren politici hebben geen last van minder inkomen vanwege hun eigen maatregelen. Ze merken er zelf niets van. Echt niets, want ze gaan gewoon hun eigen gang. Zonder mondkapje, zonder afstand houden enzovoort. Let maar eens goed op de beelden. Elitair gedrag noem ik dat. Zij wel en wij niet.