zaterdag 26 december 2020

Een losgeschoten kabeltje

We hebben hier in het huisje diverse aansluitingen op de glasvezelkabel. Via het modem in de meterkast had ik het huisje bekabeld, zodat ook op zolder en in de slaapkamer beneden internet beschikbaar zou zijn. Later heb ik een deel ervan gewijzigd in draadloze verbindingen.
Gisteren ben ik wat gaan stoeien op zolder. Alleen, hoor want Sonja was met het kerstdiner bezig. Ik hoorde dat de tv op zolder het niet meer deed. Volgens de techniek kon het slimme kastje voor de zenders geen ip-nummer vinden. Na wat gecontroleerd te hebben, ging ik er vanuit dat de kabel naar de slaapkamer beneden niet aangesloten was op de netwerkswitch. Maar op dat kastje zat de utp kabel er keurig ingeplugd. Toen heb ik eerst maar de aansluiting daar gecontroleerd. Ik heb de hoofdkabel direct aangesloten op het slimme kastje, maar dat gaf dezelfde foutmelding. Want ik kreeg ook op dat zenderkastje de kreet, dat ie ook toen het ip-nummer niet kon vinden. Mijn conclusie : de kabel vanaf de meterkast is niet verbonden of heeft een breuk. Omdat we bezoek kregen ben ik toen gestopt met het onderzoek.
Vanmorgen heb ik de draad / kabel weer opgepakt. In de meterkast was de utp kabel verbonden. Toen ik de kabel door de kamer volgde, zag ik dat achter de bank een stekker losgeschoten was. Eureka! We hebben de bank naar voren geschoven en vervolgens de stekker weer in het koppelstuk geprikt. En toen : deed alles het weer. Zowel in de slaapkamer als op zolder werkte de verbinding weer als vanouds(hoorn).
Op zolder kijken de kleinkinderen soms naar de tv. Dus dat ding moet het wel doen.