donderdag 24 december 2020

Nattigheid

Vanmorgen zag ik in de doorgang naast de loods een flinke plas water staan. Niet eerder is het voorgekomen, dat de boel daar zo blank staat. De wateroverlast wordt volgens mij veroorzaakt door de buren. Men heeft afgelopen jaar daar een nieuwe loods gebouwd en in gebruik genomen. Het is een bedrijf dat in 2e hands auto's handelt. Het is onderdeel van de wasstraat ernaast.
Men heeft toen een flinke parkeerplaats aangelegd. Weliswaar met grint erop, maar daaronder ligt antiworteldoek. Daaronder heeft men de grond ook afgedekt met materiaal.
In de loods heb ik een en ander opgeruimd. Er ligt veel houtafval. Ik heb de grotere stukken wat kleiner gezaagd, zodat het gemakkelijker meegenomen kan worden. Het is
bijna allemaal onbehandeld hout, dus goed voor een kachel of vuurkorf. Toen ik weer vertrok, zag ik dat de medewerkers van de wasstraat in kerststemming waren. Er was zelfs een kerstman aanwezig, die met een schepnetje vol lekkers de klanten op gepaste afstand bediende.
Ik was dit keer met de bus gegaan, om hem weer even flink warm te stoken. Het was in de bus nogal vochtig geworden. Daarom heb ik een stukje omgereden. Dat mag wel met blauwe diesel in de tank.