dinsdag 25 augustus 2020

Zoekgeraakt

 Af en toe ben ik wat kwijt. Meestal gaat het om sleutels. We hebben voor sleutels een vaste plek, omdat ik nogal georganiseerd ben. En toch raak ik soms sleutels kwijt. Tot nu toe zijn ze telkens weer gevonden. Op plekken waarvan ik dan denk : "O ja!"
Dit keer ben ik weer sleutels kwijt. Ik heb overal gezocht, maar zonder resultaat. Ik ben ook op zoek naar twee muizenvallen. Nog niet zo lang geleden zag ik ze nog liggen. Ik meen in het schuurtje. Maar zo'n laatste herinnering is meestal vals. Inmiddels heb ik bij mijn weten alles gecontroleerd, wat de sleutels betreft. Ook mijn kleding. Tot in de wasmand toe. Maar ik heb geen sleutels gevonden. Ik word er wat onrustig van.
Vanwege het warme weer en de aanwezigheid van een klein kind, doen we bepaalde deuren op slot. Die zijn normaal gesproken niet op slot. Met het in- en uitlopen zijn die sleutels geregeld in gebruik. Dus komt het voor dat ik ze voor het gemak maar in mijn zak steek. Nee, ik heb geen gaten in mijn broekzakken. Ik laat het gemis maar even bezinken. Misschien krijg ik een déjà vu.