dinsdag 18 augustus 2020

Aan de ketting

 Toen ik de bus aan het vullen was met afval, kwam een vrachtwagen van een leverancier wat goederen brengen. Na een begroeting zei de chauffeur lachend : "Zo, ga je op vakantie?" Ik vertelde hem dat we nog even wachten totdat de drukte voorbij is. Als alle scholen weer begonnen zijn. Hij gaf me gelijk. Hij vertelde dat hij net van vakantie terug was. Vanwege de corona is zijn vakantie flink tegengevallen. Hij verhaalde : "Als we iets wilden drinken of eten moesten we eerst reserveren. In een aantal situaties moesten wij als stel ook afstand van elkaar houden. Dus je komt samen in de auto en daar buiten moesten we 1,5 meter uiteen. Een keer zaten we elk aan een aparte tafel omdat de tafels klein waren. Vooraf moest vaak gereserveerd worden, met gevolg dat we maar niet gingen. Dan maar naar een snackbar." Ik schudde mijn hoofd. Wij doen liever niet aan al die flauwekul. Trouwens, eten in een restaurant is toch al not done voor mij/ons. Dus het wordt zelf eten en drinken meenemen op onze fietstochten. De horeca prijst ook zichzelf uit de markt door veel te lamlendig als makke schapen achter de maatregelen aan te sjokken. Niet commercieel, niet flexibel en niet creatief. Bevrijd jezelf!