woensdag 12 augustus 2020

Ik moet toch wat

 Waarom is het zo stil rond de moord op Bas? Omdat de dader een zwarte huidskleur heeft. Tja en dat past niet bij de overdreven aandacht van de media en anderen voor de BLM beweging.

Natuurlijk weer het vingertje van drinkwatermaatschappij Vitens. We moeten zuinig zijn met drinkwater. Terwijl Rutte c.s. roepen, dat ik geregeld mijn handen moet wassen. En met mij miljoenen mensen. Ik kreeg ook het advies veel water te drinken, vanwege de warmte. En met mij miljoenen anderen. Wat ik wel als bezwaarlijk zie, zijn al die zwembaden in tuinen. Ik bedoel dan niet zo'n halve schelp of een rubberbootje met water. Maar die enorme baden, die, zo zei een eigenaresse op de tv, 20 uur nodig heeft om gevuld te worden. Een progressief tarief gebaseerd op een normaal gemiddeld verbruik lijkt mij een goede zaak.
Ik kan natuurlijk ook ander vocht drinken. Maar ik ben niet zo'n frisdrankfreak en om nou drinkwater in een flesje in de supermarkt te gaan kopen, vind ik helemaal een doodzonde. Maar ja, als ik de brandweer een flink vuurtje zie blussen met drinkwater, dan.... Gelukkig zijn er al gemeentes waar geen of bijna geen drinkwater als bluswater gebruikt wordt. Er is dus al een begin. Nu nog rekening houden met de klimaatverandering en de groei van de bevolking en calamiteiten. Want er kan ook pardoes een hoofdleiding kapotgaan. Of een hittegolf komen.