woensdag 26 augustus 2020

Op zoek naar meer info

Omdat ik enkel eenzijdige berichten zie en lees over Jacob Blake, de neergeschoten 'Black Live', ging ik op zoek naar meer informatie. Info die een totaalplaatje zouden kunnen presenteren.
Na lang zoeken (het is alsof die info niet gevonden mag worden), las ik een item over het slachtoffer dat al vaker met de politie in aanraking is gekomen. Hij werd als vuurwapengevaarlijk beschouwd. Na een arrestatie vond de politie onder de stoel van de passagier (!) een vuurwapen. Voor Blake loopt een arrestatiebevel. Hij staat geregistreerd als iemand die zich gewelddadig verzet heeft bij eerdere arrestaties. Blake werd gezocht vanwege zedendelicten, wangedrag en huiselijk geweld. Hem hangt ruim 8 jaar gevangenisstraf boven het hoofd. Om die reden wilde de politie hem arresteren. Niet omdat hij aan het bbq'en was of bij een ruzie bemiddelde. Blake was pas naar Kenosha verhuisd (of gevlucht?) en heeft een baan bij een beveiligingsbedrijf. De politie kwam na een oproep vanwege huiselijk geweld. Daar kregen ze de gezochte Blake in beeld. Afgaande op de (vele) beelden verzette Blake zich tegen zijn arrestatie. Hij werd in mijn beleving neergeschoten toen hij de auto indook om onder de passagiersstoel naar een vuurwapen te grijpen. Er zijn foto's waarop Blake op social media trots met een semi automatische wapen voor een camera staat te poseren met anderen.
Het verhaal is dus veel meer dan sec iemand die een portier van een auto opent en vervolgens 'zomaar' neergeschoten wordt. Hij schijnt (dus niet zeker) eerst getaserd te zijn. Inmiddels is voor Blake ruim een miljoen dollar ingezameld. Wat een wereld.