donderdag 13 augustus 2020

Meneer Oelewapper!

 

Nog even en de vakanties zijn passé. Het zal idd zo zijn, dat in september er weer een uitbraak van het virus zal komen.
Vanmorgen kwam hier een groepje groenwerkers voorbij. Een meneer met een bosmaaier, een oelewapper met een bladblazer en iemand met een telefoon. Zoals bekend houden wij niet alleen ons tuintje, maar ook ook rond het huis de boel schoon. En dus ook vrij van ongewenst groen. Dus bij ons valt niets te maaien. Wel bij de buur, want die laat het groen welig groeien. Wat denk je? Nadat de bosmaaier dat groen weggemaaid heeft, komt meneer Oelewapper met zijn bladblazer het snijafval even verspreiden. Nee, hij blaast het niet bijeen zodat het opgeruimd kan worden. Dat zou ik dan doen. Nee, de Oelewapper blaast het spul nota bene onze kant op. Weg van de groeiplek, dat wel. Onze schone kant op en dus ook ons tuintje in!
Hij bofte dat ik aan het ontbijt zat, anders had ik hem even de oren gewassen. Vorige keer gebeurde het ook al. Misschien heeft Oelewapper een beperking. Ik bedoel hij kan toch zien dat onze kant schoon en groenvrij is? Hij kan toch ook zien dat hij het afgesneden groen en ander dood spul (dus ook zaadjes) onze tuin inblaast? Het is mij niet opgevallen dat hij een blindenstok of een hond bij zich had. Tijd voor een cursus : Bladblazen voor dummies. We hebben de boel maar weer aangeveegd en opgeruimd. Gewoon zoals het hoort.